Andre strake på Stadion etter nervedrama

Den satt langt inne, men fy så deilig den smakte! Vi slo Viking 3-2 på Stadion etter et vanvittig nervedrama! (Foto: NTB)

Annonse:

Viking var gjester på Fredrikstad Stadion søndag kveld, i det som var rundens hovedkamp i Eliteserien.

Fire endringer

I kveldens startoppstillingen ble det gjort fire endringer fra forrige kamp. Brage Skaret, Stian Stray Molde, Patrick Metcalfe og Sondre Sørløkk var alle inne i  elleveren etter å ha startet på benken sist. 

Falls første

Publikummet på Fredrikstad Stadion trengte ikke vente lenger enn et kvarter før jubelen kom. Fallou Fall møtte Morten Bjørlos corner med pannebrasken og stanget inn sitt første mål for FFK.

Høydepunkter blir tilgjengelig to timer etter kampslutt.

Etter scoringen hadde Viking sine sjanser til å skape balanse i regnskapet, men Jonathan Fischer holdt oss i føringen med flere kvalifiserte redninger.

Målfarlig venstreback

Da Viking ikke tok sine muligheter, gjorde vi det i motsatt ende. Dårlig kommunikasjon i gjestenes forsvar ble utnyttet av Eliteserien mest målfarlige back, Stian Stray Molde, og vi tok ledelsen 2-0 like før pausen.

Kjempekontring

Det skulle ikke lang tid ta før andre omgangs første mål kom. En mønsterkontring av FFK der Henrik Skogvold forsererte fremover la til rette for Sondre Sørløkk, som tok med seg ballen, vendte innover, og banket ballen opp i nettaket! 3-0 og vi var på stø kurs mot tre enkle poeng... Eller?

Nervedrama i sluttminuttene

Ti minutter før slutt reduserte Simen Kvia-Egeskog for gjestene, og håpet var tent for gjestene.Håpet ble enda sterkere da Lars-Jørgen Salvesen satt inn 3-2 med 5 minutter igjen av ordiner tid.

Viking reduserer til 2-3 under eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Viking på Fredrikstad stadion. (Foto: Thomas Andersen / NTB)
Viking reduserer til 2-3 under eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Viking på Fredrikstad stadion. (Foto: Thomas Andersen / NTB)

Ridd av stormen

Heldigvis for oss kom aldri gjestenes tredje mål, og vi klarte å ri av stormen i sluttminuttene. Tre ekstremt deilige poeng, og vår andre strake hjemmeseier!

FFK feirer seieren etter eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Viking på Fredrikstad stadion. (Foto: Thomas Andersen / NTB)
FFK feirer seieren etter eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Viking på Fredrikstad stadion. (Foto: Thomas Andersen / NTB)

To viktige borte kamper venter

Nå venter derby-week etterfulgt av kvartfinale i NM for FFK. Lørdag 28. september tar vi turen til den andre byen, i det som blir et heseblesende derby på et utsolgt stadion.

Helgen etter derbyet gjør vi storinnrykk i hovedstaden med over 3000 personer. Vi skal møte Vålerenga på Intility i kvartfinalen av årets norgesmesterskap.

Annonse fra Eliteserien: