Drømmestart til liten nytte

Til tross for Simen Rafns drømmescoring etter ett minutt ble det en blytung kveld i Molde. Jonathan Fischer måtte plukke seks baller ut av eget nett. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB)

Annonse:

To topplag i Eliteserien møttes til duell på Aker Stadion da vi gjestet Molde lørdag kveld.

Debutant

I kveldens startoppstillingen var det en debutant for FFK. Nigerianske Samson Tijani, som kom på lån fra RB Salzburg på Deadline Day, gikk rett inn i startoppstillingen til møtet med Molde.

Samson Tijani debuterte mot Molde på Aker Stadion. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB)

Drømmestart

Etter at dommeren blåste i fløyta tok det ikke lange stunden før det var vill jubel i bortesvingen.

Et langt innkast fra Daniel Eid ble stanget ut av MFK-forsvaret, men det kom ikke lenger en til Simen Rafn som på volley plasserte ballen nydelig i hjørnet.

Høydepunkter blir tilgjengelig to timer etter kampslutt.

Molde slo tilbake

Etter sjokkstarten skjerpet forhåndsfavorittene fra Molde seg, og etter et kvarter smalt det i feil ende for oss. En MFK-corner ble stusset mot bakre stolpe, og der fikk Kristoffer Haugen en enkel jobb med å kvittere ut utlikningen.

På 1-1 hadde vi to muligheter til å ta tilbake ledelsen. Jeppe Kjær fyrte av en missil på halvspretten, men ballen føyk som en missil like over tverrliggeren.

Like etterpå serverte nevnte Kjær Henrik Skogvold på dødball, men spissens forsøk på å flikke ballen i mål strøk stolpen.

To kjappe for hjemmelaget

Da vi ikke klarte å ta tilbake ledelsen, var det hjemmelaget som grep mulighetene med begge hender.

Etter snaue halvtimen fikk målscorer Haugen prikke inn et innlegg som fant pannebrasken til MFK-stopper Martin Bjørnbakk, og hjemmelaget tok ledelsen.

Moldes Martin Bjørnbak scorer 2-1 under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Fredrikstad på Aker Stadion. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB)

Kun fire minutter senere økte blåtrøyene ledelsen. MFK trykket oss lavt i banen, og fikk etterhvert spilt fri midtstopper Eirik Haugan like utenfor 16-meteren. Haugen fikk tid til å sikte og satt kontrollert ballen inn i hjørnet bak en sjanseløs Jonathan Fischer.

Molde-spillerne jublet etter å ha økt ledelsen til 3-1. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB)

Fall-sjanse før pause

Med to mål færre på resultattavlen jaktet vi en scoring i sluttminuttene før pause. Nærmest kom midtstopper Fallou Fall på en dødball.

Sommer-signeringen vant først en hodeduell, før han på andreballen fyrte løs mot MFK-målet fra få meter. Ballen gikk rett på Molde-keeper og over, og dermed var stillingen til pause 3-1 til hjemmelaget.

Moldes keeper Albert Posiadala redder Fallou Fall sitt forsøk sent i den første omgangen. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB)

Bjørlo nære redusering

Rett etter hvilen fikk Morten Bjørlo en stor mulighet til å sende oss tilbake i kampen. Ballen falt gunstig for Bjørlo som fra skrått hold innenfor 16-meteren banket til, men skuddet gikk over. Og da vi ikke tok våre muligheter, var Molde nådeløse...

Morten Bjørlo fortvilte etter å ha brent en god sjanse tidlig i den andre omgangen. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB)

Så raknet det...

Markus Kaasa banket inn 4-1 for vertene i det 52. minutt, før Ola Brynhildsen kontret inn 5-1 fem minutter senere.

Det var lite Jonathan Fischer kunne gjøre med Molde-scoringene lørdag kveld. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB)

Et par minutter etter 5-1-scoringen satt Martin Linnes inn en ny scoring for hjemmelaget, og en kort VAR-sjekk senere ble det bekreftet at stillingen var 6-1.

Tung kveld

Etter kveldens syvende scoring, sjette for hjemmelaget, ble det ikke mer nettsus. Dermed ble sluttresultatet 6-1 i favør laget fra "Rosenes by". Verdt å nevne fra etter kampslutt er den fantastiske støtten fra de fremmøtte på bortefeltet! Det betyr mye.