FFK - Sandefjord #58-2

FFK - RBK 1-0!

Etter 90 minutter med brente sjanser hentet Oscar Aga frem en volley fra øverste hylle og sendte FFK videre til 4. runde!

FFK med de største sjansene

FFK startet oppgjøret best og kom også til de største sjansene den første halvdelen av omgangen. Metcalfe hadde den første store da han stod alene på bakerste stolpe og brant til fra kort hold. Kun en solid redning fra gjestenes keeper hindret en tidlig ledelse for Fredrikstad.

Ikke mange minuttene etter broderte FFK seg fint gjennom Rosenborg sitt forsvar og Magnusson fikk muligheten til å avslutte fra god posisjon, dessverre for hjemmepublikummet traff ikke islendingen skikkelig og det ble en grei redning for den trønderske keeperen. To store sjanser for FFK, men ingen mål.

Utover i omgangen jevnet det seg mer ut og Rosenborg hadde en del ball, uten at det resulterte i sjanser før det var spilt 40 minutter. Den muligheten kom etter et balltap for FFK som ga gjestene muligheten til å kontre. Avslutningen fra 15 meter gikk like over målet til Fischer. Kun minuttet etter var FFK igjen farlig frempå, Magnusson ble spilt fri på 16 meter, men avslutningen gikk over og utenfor målet til trønderne. Dermed 0-0 til pause på Stadion.

Aga sendte Stadion til himmels

Etter hvilen fortsatte FFK å produsere. Først headet Magnusson ballen knallhardt i tverrliggeren på corner, returen gikk rett i beina på Segberg på 1 meter, som ikke klarte å stokke beina og ballen rullet utenfor stanga. Noen minutter senere var det enda mer utrolig at FFK ikke tok ledelsen da Kvile fightet seg inn i boksen, spilte Hendriksson som spilte videre til Sørløkk som skulle pirke ballen over streken fra en halv meter. Det kom det en Rosenborg-spiller susende og taklet ballen vekk fra streken.

Som i første omgang jevnet kampen seg deretter ut, og Rosenborg kom inn i det. Da uret hadde passert 80 minutter spilte gjestene seg fri inne i sekstenmeteren og fikk fyrt av, men Fischer hentet frem en solid redning og holdt buret rent. Like før 90 minutter var spilt var gjestene frempå igjen, en god ball i bakrom sendte trønderne alene med Fischer, men skuddet forsvant langt opp på tribunen.

Så. Etter 90 minutter skulle taket løfte seg på Stadion. Begby slo en smart pasning inn bak forsvaret til Rosenborg, på bakre stolpe var Aga, som er på utlån fra akkurat Rosenborg. Han lappet til på direkten og blåste ballen i nettaket! Stadion til himmels og en meget fortjent ledelse til FFK.

Overtidsminuttene ble en kamp for å holde Rosenborg unna målet, det nærmeste ble en heading i tverrliggeren, men dette var FFK sin kamp og det ender 1-0 til Fredrikstad som er klare for 4. runde av NM!