Facebook News Feed Post

Fredrikstad mot Rosenborg

Onsdag møtes Norges to største pokalskap til dyst på Fredrikstad Stadion!

58 pokaler til sammen

Til sammen har de to klubbene samlet 58 serie- og cupmesterskap i Norsk fotball, hvor Rosenborg selvsagt står for den store majoriteten, og ikke minst de aller fleste i moderne tid. Onsdag møtes klubbene til duell om å få spille 4. runde i årets Norgesmesterskap!

Forrige gang FFK kunne juble for et Norgesmesterskap var tilbake i 2006, snart 20 år siden. For Rosenborg sin del må vi tilbake til 2018 for å finne sist gang den trønderske storklubben løftet pokalen på Ullevaal. 

Bygges opp igjen

Rosenborg er ikke den giganten de en gang var, men arbeidet med å bygge opp Norges største klubb er i gang igjen. Etter den skuffende 9. plassen i Eliteserien i 2023 ble unge Alfred Johansson hentet inn som ny hovedtrener for klubben med 11 gruppespill i Champions League. Vinteren og våren har blitt benyttet til å arbeide inn en ny spillestil på Lerkendal, og i seriestarten har man kunnet se tendenser til at Rosenborg er i utvikling. 

Det er satt sammen en av ligaens yngste tropper, hvor vi blant annet finner noen av norsk fotballs mest spennende unggutter. I forrige serierunde stilte Rosenborg med hele 4 trønderske tenåringene fra start mot Bodø/Glimt. Det kan bli en interessant periode for Trondheims stolthet i årene som kommer. 

Kan FFK tukte enda en storklubb

Det har ikke vært mangel på store utfordringer for FFK i serieåpningen. Den ene storklubben i Norsk fotball etter den andre har stått på motsatt halvdel. Etter Bodø/Glimt, Brann og Viking i april, skal mai innvies med Rosenborg.

Forrige gang klubbene møttes er så langt tilbake som i november 2012, den gang på Lerkendal, et oppgjør FFK vant med 1-0. Forrige oppgjør på Fredrikstad stadion var i april 2012, det oppgjøret vant Rosenborg med 2-1. 40 offisielle kamper har FFK spilt siden starten av 2023-sesongen, kun 4 har endt med tap, om den statistikken blir ytterligere pyntet på, eller om Rosenborg fortsetter oppturen, det svaret har vi onsdag ettermiddag! 

Klart for 16. mai fest

Etter Rosenborg har vært på besøk onsdag ettermiddag, er neste kamp på Stadion selveste 16. mai festen. Billettsalget til det oppgjøret er for lengst i gang, og vi anbefaler å sikre billett raskt dersom du vil være med! 

Billetter til Rosenborg og 16. mai kjøpes HER!

Annonse fra Eliteserien: