Videre til semifinale etter 120 minutter

Morten Bjørlo curlet inn 1-0 med et nydelig frispark i den første ekstraomgangen, og det var nok til å sende oss videre til semifinalene i NM. (Foto: NTB)

Annonse:

Opprykksklare Vålerenga var det som sto mellom oss og en plass blant de fire semifinalistene av NM Menn 2024.

Flere tusen rødhvite

Med to strake ligaseiere bak oss var optimismen stor blant de opp mot 4000 tilreisende rødhvite, og stemningen var på topp allerede da lagene entret matten for å varme opp.

Samme ellever for tredje strake kamp

For tredje kamp på rad stilte vi med samme startellever. Kamptroppens eneste endring var at Brandur Hendriksson tok plass på benken.

Jevne 90 minutter

De første 90 minuttene av kampen var det trøkk i, både på banen og tribunen. Bortefeltet og Østblokka sørget for et enormt trøkk hele kampen, mens på banen var det haugevis av tøffe dueller.

Fredrikstads Sigurd Kvile og Vålerengas Muamer Brajanac i kvartfinalen i NM i fotball mellom Vålerenga og Fredrikstad på Intility Arena. (Foto: Beate Oma Dahle / NTB)

Bjørlo-magi

Etter 90 målløse minutter var det duket for ekstraomganger. Etter 7 minutter av den første ekstraomgangen ble Jeppe Kjær felt, og Morten Bjørlo fikk muligheten på frispark i god posisjon.

Jeppe Kjær skaffet oss et viktig frispark. (Foto: Qwerty AS)

På frisparket leverte Jørpelands Messi varene, og curlet inn 1-0-målet til eufori på bortefeltet. Resten av kampen trykket Vålerenga på for en utligning, uten å skape særlig mye - og tiden ebbet ut og vi tok oss videre til semifinalen!

Morten Bjørlo sikret seieren i kvartfinalen i NM mellom Vålerenga og Fredrikstad på Intility Arena. (Foto: Beate Oma Dahle / NTB)

Hjemmekamp i semifinalen

Med dagens seier betyr det semifinale på oss, og siden KFUM slo Stabæk 3-2 tidligere i dag, er det FFK og KFUM som møter hverandre i den ene semifinalen.

Da trekningen var i vår ble vi ble trukket først opp av hatten, og dermed skal semifinalen spilles på Fredrikstad Stadion 29. eller 30 oktober. Etter at kampen er berammet og tidspunktene bekreftet vil vi komme med informasjon rundt billettsalget til semifinalen.

Den andre semifinalen spilles på Øster Hus Arena, der Sandnes Ulf og Molde skal møtes. Sandnes Ulf slo Levanger i går kveld, mens Molde slo ut Lillestrøm tidligere i dag.

Cupfinalen spilles lørdag 7. desember på Ullevaal Stadion.

Rekordforsøk etter landslagspausen

Etter kveldens cupkamp på Intility er det to uker til neste FFK-kamp. Da møter vi Lillestrøm på hjemmebane, en kamp der vi mobiliserer for å fylle stadion med 13 000 supportere, og dermed sette ny publikumsrekord på Fredrikstad Stadion.

Vi har passert 7000 solgte billetter, og nærmer oss stadig 8000. Det er i dag to uker til kampen, men allikevel har billettene blitt revet bort i radig hastighet. Ingen grunn til å vente, sikre deg plass før det er for sent!