Seier over tabelltoer i Regional 17 serien

Tirsdag kom tabelltoer Lyn på besøk til stadion, og som alltid er det jenter med høy kvalitet i lagene Lyn stiller.

Annonse:

Etter helgens kretsturnering i Hamar mønstret vi en bred tropp for å redusere belastningen på våre kretslagsspillere.

Vi stiller ofte med yngre lag enn motstanderne i R17 serien, men denne gang var det to jevngamle lag som møttes.

Vi starter kampen sløvt, bruker for lang tid i omstillinger og viser ikke den energien som må til for å prestere på dette nivået. Lyn får tidlig kommandoen i kampen og skaper et par farligheter som heldigvis ikke ender i scoring. Vi løfter oss gradvis og løpsviljen og kraften i spillet tar seg opp. Vi begynner å skape en del farligheter, og få mer kontroll på kampen. Vi setter 1-0 på et knallhardt frispark fra Sara Reid, før Sofia Skogh setter 2-0 på en strålende kontring etter en fin assist av Sara R.

I pausen bytter vi syv spillere, men selv om laget blir noe yngre enn før pause, går de til verket med pågangsmot og energi og viser at det er mange gode jenter på vei i FFK. Helin M. Kathemi snapper et utspill fra keeper og setter 3-0 elegant og kontrollert over keeper. Lyn reduserer på corner etter sløvt markeringsspill av oss.

Kampens prestasjon kommer når Sara Olsen gjør en kjempejobb langs høyreside og fosser inn i 16 meteren. Keeper forstyrrer nok til at det lett kunne blitt straffe om Sara Olsen hadde gått i bakken. I stedet fortsetter hun mot linja, rekker akkurat ballen, legger den i støtte til Helin Kathemi som slår et perfekt innlegg til Vår Gjerstad. Vår legger ballen elegant ned, venter ut keeper, før hun kontrollerer den i hjørnet.

Jentene viser potensialet sitt, og tar en fin seier mot et godt Lyn-lag. Nå skal vi fighte som løver de siste kampene og ta ut maksimalt på hver trening og kamp. Ydmykhet er å vite at gode prestasjoner gir hyllest, men ingen privilegier for det som kommer. Det må jobbes hardt på trening hver dag. Vi gleder oss til en spennende innspurt.