Tøffe dager for FFK kvinner

Utfordringene har stått i kø for vårt unge talentfulle lag denne sesongen, men håpet lever. Nå venter en knalltøff høstsesong for å overleve i 3. divisjon.

Annonse:

Med 5 kamper igjen av årets sesong må vi erkjenne at vi ligger i bunnen av tabellen og kjemper for overlevelse i divisjonen. 

Selv om vi har spilt jevnt mot flere av de beste lagene i serien, har det aldri holdt helt inn. Flere av kampene har endt med ettmålstap i siste spilleminutt eller på overtid, og det har blitt noen tårer i garderoben. 

Lagets store utfordring i år er mangel på rutine og erfaring i troppen. At vi mistet to av våre toppscorere og flere erfarne spillere til nabobyen før sesong gjorde oss ekstra sårbare. 

Med en snittalder på 16,5 må jentene strekke seg i hver eneste kamp. De fleste på årets A lag har sin første sesong i seniorfotballen. Vi møter stort sett lag med snittalder godt over 20 år, og ofte spillere med toppserieerfaring.

Likefullt viser våre talentfulle ungjentene en imponerende moral og står rakrygget i hver eneste kamp. Denne stayerevnen kommer vi til å ha bruk for mer enn noen gang når vi går inn i de siste skjebnesvangre ukene. 

Førstkommende lørdag spiller jentene borte mot Raufoss, som troner øverst på tabellen. Sist lagene møttes spilte vi jevnt med dem hele veien, men det endte med 3-1 tap. Ironisk nok med et mål i mot i 90’minutt, mot spillets gang.

Det er i motgang man vokser, og våre jenter skal kjempe for hvert eneste poeng til siste kamp er spilt.

Sammen er vi sterke!

 

Annonse fra Eliteserien: