Topp 4 i Norway Cup

Norway Cup ble en sportslig sterk prestasjon, og sosialt har jentene virkelig vist hva lagmoral og samhold betyr.

Annonse:

Vi stiller i klassen 17-19 år med en gjennomsnittsalder på 16,2 år gjennom turneringen, og den fysiske utfordringen har vært betydelig. Jentene har vært underlegne alle lagene fysisk, men det er neppe noen lag som har matchet oss på mot, karakterstyrke og antall meter løpt.

Jentene viser at treningshverdagen med harde intense økter, styrketrening, og tøffe motstandere i serien, har løftet de opp på et nivå, som gjør at de kan kjempe mot eldre og fysisk sterkere jenter.

Det ble tre strake seiere i gruppespillet mot blant annet Førde, som senere tok seg til kvartfinale. I sluttspillet tok jentene seg enkelt av Abildsø Rustad med seier 6-1, før Minnesota Blackhawks ble slått ut i 1/8 finale på straffer, etter 1-1 ved full tid. Fullt fortjent etter å ha styrt kampen totalt i 2x30 min.

I kvartfinalen møter vi Utleira. Igjen er vi det beste laget, men effektiviteten svikter og det blir uavgjort 2-2, før vi igjen vinner på straffer. Nok en fortjent seier.

Vi nærmer oss det helt store, og i semifinalen får vi en meget tøff utfordring i fanget. Steinkjer FK, med yngste spiller på 17 år, og resten av spillere fra deres A lag i 2.div på 18/19 år blir en veldig tøff oppgave. Vi får en mareritt start og kommer under etter ett minutt. Jentene fighter med nebb og klør mot knallsterke og gode spillere, og vi klarer å spise oss inn i kampen og skape noen farligheter og dødballer. Ett minutt før pause utligner vi og får 1-1. Andre omgang er jevnere og det står lenge og vipper. Åtte minutter før full tid scorer de 2-1 og rett etterpå punkterer de til 3-1. Vi prøver å kaste alt frem, men rett før full tid kontrer de inn 4-1. Denne kampen kostet oss mye fysisk. Lårhøner, smeller og gnagsår måtte pleies før bronsefinalen påfølgende dag.

I bronsekampen møter vi et meget sterkt Ålesund, som stiller med spillere fra A laget, som leder 1. divisjon og aldersbestemte landslag. Med skader på nøkkelspillere og slitne bein etter en lang og tøff turnering, taper jentene 3-0 og vi blir nummer fire i Norway Cup 2024.

Å bli topp 4 av 60 lag er en svært sterk prestasjon av våre unge jenter og viser at vi har spillere som kan løfte FFK kvinner i årene som kommer, og som vi må gjøre alt vi kan for å ta vare på og utvikle videre. De legger ned utallige treningstimer og representerer klubben på en forbilledlig måte. Vi i teamet rundt er mektig stolte av jobben de legger ned.

Nå skal vi fighte med nebb og klør for å overleve i 3. divisjon. Det blir en tøff utfordring for vårt meget unge lag, men vi skal vise hva som bor i FFK kvinner utover høsten.

Et Norway Cup eventyr er over, nå er det «back to work»