Bjørlo-show i poengdeling mot gamleklubben

Morten Bjørlo holdt lekestue mot gamle lagkamerater i 56 minutter. Det var nok til ett poeng foran 10 630 supportere. (Foto: Qwerty AS)

Annonse:

Nesten 11 000 var tilstede i finværet på Fredrikstad Stadion til oppgjøret mellom FFK og Rosenborg.

De fremmøtte fikk se et Fredrikstad-lag der Morten Bjørlo gled rett inn i elleveren, etter å ha sonet to kampers karantene. På benken satt Joannes Bjartalid etter å ha vært utelatt fra troppen i lengre tid grunnet skade.

Smalt fra start

Det skulle smelle fra start på Fredrikstad Stadion. Allerede etter ganske så nøyaktig to minutter tok gjestene ledelsen ved Jesper Reitan-Sunde. Et innlegg fra venstre ble lagt igjen til Reitan-Sunde som fra kanten av femmeteren lurte ballen forbi Jonathan Fischer og sendte gjestene i ledelsen.

Scoret mot gamle lagkamerater

Rosenborg skulle ikke få holde særlig lenge på ledelsen sin. En lyslugget siddis skulle etter omtrent et kvarter sette fyr på Fredrikstad Stadion. Morten Bjørlo skled gjennom RBK-forsvaret og rullet inn utligningen bak en sjanseløs Sander Tangvik.

Utlikningen var den åttende Eliteserie-scoringen til den tidligere Rosenborg-spilleren.

Videohøydepunktene blir tilgjengelig to timer etter kampslutt.

Drøye ti minutter senere trodde Sondre Sørløkk at han hadde sendt oss i føringen etter en dødball, men linjedommeren hadde vinket av spillet for offside. En VAR-sjekk senere ble det slått fast at målet ikke ble stående.

Bjørlo-show

Bjørlo var ikke ferdig med å herje med sine gamle lagkamerater. Med omtrent ti minutter igjen av omgangen holdt vår nummer ti lekestue med Edvard Tagseth, dro seg forbi langs dødlinjen og la inn til Mai Traore som satt inn ledelsen til ellevill jubel på Stadion.

Traore feirer sin første scoring for året. (Foto: Qwerty AS)

Traores første scoring for sesongen var den siste i omgangen, og lagene gikk til pause på stillingen 2-1 i favør FFK.

Med litt over et kvarter igjen av kampen kom Mads Nielsen og Henrik Kjelsrud Johansen på banen. Ut gikk Skaret og Sørløkk, som begge fikk en velfortjent stående applaus for innsatsen.

2. omgang

Begge lag sendte utpå samme mannskap etter hvilen. Ikke mange minuttene var gått da Sørløkk var frempå i RBKs boks. Trønderen forserte fremover, la ballen tilrette med høyra og fyrte løs. Skuddet ble slått vekk av Tangvik i gjestenes mål.

Etter 56 minutter hadde Bjørlo, som har slitt litt med sykdom, og Traore holdt på nok, da de begge ble byttet ut. Inn kom Oscar Aga og Jeppe Kjær.

Daniel Eid skulle få sine første minutter på Fredrikstad Stadion. Nysigneringen med de lange innkastene ble byttet inn for Simen Rafn etter 65 minutter.

Backen fikk vist frem kastearmen like etter han kom på. Kastet fra høyresiden landet hos Brage Skaret, som fyrte av like over målet til en utspilt RBK-keeper.

Brage Skaret var nære å sende oss opp i 3-1, men avslutningen hans gikk over mål. (Foto: Qwerty AS)

Utligning

Da vi ikke satt våre muligheter til å øke ledelsen, fikk vi svi i andre enden. Ole Selnæs fant Ole Sæter på bakre stolpe, som styrte ballen inn bak Jonathan Fischer. 2-2 og lagene var like langt.

De siste 20 minuttene var åpne og begge lag jaget scoring. Verken vi eller gjestene klarte dog å ta ledelsen, og dermed endte det med 2-2 og ett poeng til hvert av lagene.

Ny hjemmekamp venter

Dagens kamp var den første av fire strake hjemmekamper. Neste søndag er det våre nyopprykkede kolleger, KFUM, som gjester Fredrikstad Stadion. Vi kommer til å trenge hjemmefansen i ryggen de neste kampene for å få maksimalt ut av rekken med hjemmekamper som venter.