For en dag!

En herlig ramme med 4650 tilskuere, en enorm innsats fra Sørsia, et pakket FanZone, strålende vær og et heroisk kjempende FFK - For en dag på Stadion!

Annonse:

Før kampen
To tradisjonsrike klubber møttes til dyst på Fredrikstad Stadion 2. påskedag. Strålende vær, over 4600 tilskuere og to høylytte ståfelt satt en flott ramme for oppgjøret. Begge lag kom fra uavgjort-resultater forrige helg. Start med 1-1 mot Mjøndalen hjemme og FFK med 2-2 mot Grorud på bortebane.

FFK gjorde to endringer på laget som har startet de to første kampene i årets sesong. Stian Stray Molde kom inn i forsvaret og Håvard Åsheim startet på midtbanen.

Før avspark ble Kjell Andreassen hedret med 1 minutts applaus. Den tidligere FFK-spilleren, styreformannen og æresmedlemmet gikk bort forrige uke.

Sjansefattig
I nydelige spilleforhold ble det et rolig kampbilde før pause. Start la seg lavt og hadde en tydelig plan om å komme seg inn bak FFK-forsvaret med lange pasninger. FFK trillet ball mot et kompakt Start-lag, men fant sjeldent åpningene.

Noen farligheter var det allikevel. Allerede etter to minutter slo Begby til Kjelsrud i bakrom, han løp seg fri, men rakk akkurat ikke å sette foten på ballen forbi en utrusende keeper. Midtveis i omgangen var Åsheim og Solberg frempå med hvert sitt skudd fra utsiden av 16-meteren, dessverre gikk begge utenfor mål.

Start kom til sin beste sjanse i omgangen etter 24 minutter. En god corner ble svingt inn, men headingen fra Jonatan Brunes gikk ufarlig til side fra mål. Utover dette var det mest engasjerende flere tøffe og kyniske taklinger på Williams som sørget for to gule kort til gjestene.

Fullt trøkk etter pause
Om førsteomgang var trå, så var andreomgang noe helt annet! Kun etter 4 minutter spilt kom det som skulle bli avgjørelsen. FFK stod høyt og vant tilbake ballen flere ganger før Solberg fant Stray Molde som via en Start-spiller sendte kula i nettmaskene til 1-0. Da løftet taket seg på en fullsatt OBOS-tribune med et for ettermiddagen vanvittig bra Sørsia!

FFK fortsatte å produsere sjanser, selv om Start løftet seg høyere i banen etter scoringen. Kjelsrud Johansen og Åsheim hadde begge gode muligheter etter 56 minutter, men Start-forsvaret og keeper stod i veien på begge forsøkene. Etter 65 minutter fikk Kjelsrud igjen en stor mulighet da han stanget en corner fra Drage like utenfor.

Etter 75 minutter eksploderte kampen. Først er Reuterswärd i bakrom, men bommer på skuddet. Han får tak i ballen og legger tilbake til Lindström som styrer kula i nettveggen. Store muligheter for FFK. Sekunder etterpå er gjestene farlig frempå med gode innlegg og trøkk mot målet til FFK. Reuterswärd var frisk i innhoppet sitt og da FFK fikk klarert var lynvingen på gang igjen. Inn i bakrom raste han fra forsvaret til gjestene og hentet frem en god avslutning mot nærmeste hjørnet, men keeper hentet frem en like god redning og holdt kampen levende. Corneren ble klarert, men innlegg to fant Kjelsrud Johansen som headet i tverrligger og ut. Fantastiske minutter på Stadion med publikum på kanten av setet for begge lag.

Mot slutten la FFK seg lavere og Start la et stort press på boksen til FFK. Hele 6 minutter med tillegg gjorde avslutningen på kampen nervepirrende med stadige innlegg og farligheter fra Start. FFK kjempet heroisk i egen boks og holdt unna til en deilig 1-0 seier!