Her er FFK troppen!

Januar er snart over og oppkjøringen til ny sesong er godt igang. Her får du en oversikt over årets spillere!

Annonse:

A-laget har vært gjennom mange treninger allerede, en treningskamp mot Mjøndalen og en del snømåking. 
Etter en ny treningskamp mot KFUM på lørdag setter laget seg på flyet til Tyrkia hvor de skal jobbe videre med forberedelsene til sesongen 2019.

Som en interessant vri er 21 spillere allerede på kontrakt for den kommende sesongen, og det har de til og med vært en stund. Snittalderen på gjengen er i skrivende stund 23.5 år, og av de 21 på kontrakt er hele 9 stk. utviklet gjennom FFK-systemet. 

Her får du en gjennomgang av troppen som skal kjempe med alt de har for fotballklubben vår i 2019!

1. Håvar Jenssen
Alder: 22 år
FFK-kamper: 99
Posisjon: Keeper

Håvar er opprinnelig mossing, men den unge målvakten har vært i FFK siden 2012. Han har gått gradene gjennom utviklingsavdelingen fra G16 og opp på a-laget. 
Debuten for a-laget fikk han i 2013 som 17-åring, siden 2017 har han vært førstekeeper og i fjorårssesongen imponerte sisteskansen med stabilt og godt spill mellom stengene. Håvar var en av kun to spillere som spilte samtlige minutter i serie, cup og kvalik i 2018.

4. Stian Stray Molde
Alder: 22
FFK-kamper: 0
Posisjon: Forsvar

FFK kapret Stian før jul, han kommer fra fjorårets avdelingskonkurrent Asker. På tross av sin unge alder har han allerede rukket å spille over 140 kamper for moderklubben sin, de to siste sesongene har han også vært kaptein.
Stian har kommet godt i gang i FFK og har allerede markert seg med godt spill mot Eliteserielaget Mjøndalen.

6. Eirik Mæland
Alder: 29 år
FFK-kamper: 29
Posisjon: Midtbane

Eirik kom til FFK etter mange sesonger i FK Haugesund. Midtbanespilleren fra Bømlo satt tidlig preg på hverdagen i FFK og var et naturlig valg som kaptein med sin erfaring og gode lederegenskaper.
Med unntak av en kamp hvor han var ute med karantene spilte Eirik samtlige kamper for FFK i 2018 og bidro med sterke 9 assist i løpet av sesongen.

7. Joona Veteli
Alder: 23 år
FFK-kamper: 49
Posisjon: Midtbane

Joona kom til FFK i forkant av 2017-sesongen. Han kom fra den finske toppserien og i tillegg har han flere landskamper for Finland sitt U-21 landslag. 
Joona imponerte allerede i sin første sesong med et høyt toppnivå og bidro mye også i 2018 selv om vårsesongen ble amputert på grunn av skader. Joona endte på 8 scoringer i 2018 fra sin kantposisjon. 

9. Tim Nilsen
Alder: 26
FFK-kamper: 43
Posisjon: Angrep

Tim Nilsen gjorde comeback i FFK i 2018, han var også i klubben i 2015 på lån. 
Etter at inngangen til sesongen ødelagt av sykdom endte den raske angrepsspilleren opp som klubbens toppscorer i 2018. 14 mål ble det totalt, 13 i serien. Ser man bort fra straffespark og kun på spillemål pr. spilte minutt var Tim helt i øverste sjiktet i avdelingen vår, foran spillere som Anton Henningsson og Jonas Enkerud.

10. Love Reuterswärd
Alder: 21
FFK-kamper: 0
Posisjon: Midtbane

Love kommer fra Stockholm og er ny i FFK i 2019. Den raske og driblesterke kantspilleren har tilhørt Brommapojkarna, men de siste to sesongene har han spilt på lån for Assyriska på nivå 3 i Sverige. Der har han vært et lyspunkt i et lag som har hatt vanskelige sesonger. På totalt 48 kamper ble det 12 mål og 15 assist for den unge kanten i Division 1 i 2017 og 20

11. Maikel Nieves
Alder: 29 år
FFK-kamper: 0
Posisjon: Angrep

Maikel heter egentlig Antonio Nieves Martin, han kom til Norge i 2014 og imponerte umiddelbart med en råsterk sesong for Nybergsund. Deretter gikk turen til Kongsvinger og 3 gode år før han ble hentet til Brommapojkarna i Allsvenskan. 
Den løpssterke og teknisk godt skolerte angrepsspilleren har levert mange målpoeng i Norsk fotball både på nivå 2 og 3, og var en sentral brikke i Kongsvingers vei til cupfinalen i 2016.

12. Aleksander Karstensen
Alder: 20 år
FFK-kamper: 0
Posisjon: Keeper

Aleksander Karstensen spilte sin første sesong på a-lagsnivå i 2018 og hadde en stor utviklingen gjennom året. 
Det ble ingen obligatoriske kamper for a-laget i fjor, men målvakten spilte flere gode treningskamper, f.eks. som mot Lillestrøm hvor han holdt buret rent. 
Burvokteren har et distribusjons-register de færreste matcher, og Selbak-gutten er i stadig utvikling i det gode keeperteamet til a-laget.  

14. Nicolay Solberg
Alder: 27 år
FFK-kamper: 16
Posisjon: Midtbane

Kantspilleren gjør comeback i FFK i 2019, sist han var i klubben var i 2013-2014, en periode som ble ødelagt av skader. 
Siden den gang har Nicolay imponert med hele 50 målpoeng for Ull/Kisa i OBOS-ligaen de siste tre årene fra sin kantposisjon. 

17. Sakari Mattila
Alder: 29 år
FFK-kamper: 5
Posisjon: Midtbane

Den finske landslagsspilleren kom til FFK sommeren 2018, en sterk tilvekst på nivå 3.
Finnen med sunnmørsdialekt har spilt på internasjonalt nivå gjennom hele karrieren, men fikk dessverre en ødeleggende korsbåndskade i 2017. Tilbake og i form sommeren 2018 var midtbanestrategen klar til å bidra for FFK, men på svært uheldigvis fikk han en ny korsbåndskade i sitt andre kne og vil være ute av spill frem til tidligst sommeren 2019. 

18. Ludvig Begby
Alder: 21
FFK-kamper: 118
Posisjon: Forsvar

Ludvig Begby passerte 100 kamper for FFK i 2018, Lervik-gutten var tilbake på backposisjon ifjor etter noen år lenger fremme i banen og gjorde en sterk sesong.
Etter å ha spilt nærmest samtlige minutter gjennom våren og sommeren ble siste del av sesongen ødelagt av flere uheldige skader som holdt han ute i de siste rundene.
Med sine mange og gode offensive bidrag har "Ludde" utviklet seg til en moderne back med fart og kapasitet til å operere hele langsiden.

19. Kjell Rune Sellin
Alder: 29 år
FFK-kamper: 26
Posisjon: Angrep

"Kjella" kom til FFK i forkant av 2018. Den hardtarbeidende og raske spissen har flere år på toppnivå i Norge og har vært blant de mestscorende i OBOS-ligaen de siste årene. Spesielt opprykksesongene til Sandefjord i 2014 og 2016 leverte Sellin mye mål på veien til Eliteserien. 
I 2018 ble det 8 mål for spissen, men han bidro også med mange assist og endte på totalt 15 målpoeng i serien, noe som tilsvarte målpoeng hvert 80. spilleminutt.

20. Håvard Åsheim
Alder: 23 år
FFK-kamper: 140
Posisjon: Forsvar

Rolvsøy-gutten Åsheim er den spilleren i FFK-troppen i 2019 med flest kamper for klubben, 140 kamper er passert allerede i en alder av 23 år. 
Med fart, teknikk, utholdenhet og spillforståelse har Håvard mye lagt rette. Etter å ha vært brukt i midtbaneleddet de siste årene skal Åsheim i 2019 dyrkes som en offensiv og kreativ høyreback.

21. Andreas Hagen
Alder: 32 år
FFK-kamper: 0
Posisjon: Midtbane

Andreas Hagen er ny i FFK, den rutinerte midtbanespilleren har vært en av Jerv sine aller beste spillere og visekaptein i mange sesonger. Den ballsikre og kreative midtbanespilleren har vært med på hele oppturen i Jerv og var to år på rad ytterst nærme å rykke opp til Eliteserien. 
Han har også to sesonger i Dansk fotball for Viborg hvor han var med på å rykke opp til Superligaen. 
Andreas er også trener, de siste 3 årene har han vært hovedtrener for Jerv sitt G19-lag.

22. Leonard Getz
Alder: 19 år
FFK-kamper: 4
Posisjon: Forsvar

Leonard Getz kom til FFK første gang fra Trosvik i 2014, så var en snartur innom Sarpsborg 08 før han i 2018 returnerte til Fredrikstad. 
Den raske og offensive backen med flere ungdomslandskamper hadde en god utvikling gjennom sesongen i fjor og gjorde blant annet en imponerende kamp mot Alta i siste seriekamp. 
Med fortsatt god utvikling vil Getz bli en viktig brikke for FFK i årene som kommer.

23. Marius Hagen
Alder: 26 år
FFK-kamper: 0
Posisjon: Midtbane

Marius ble klar for FFK i romjulen og kommer fra avdelingskonkurrent Hødd. 
Den energiske og duellsterke midtbanespilleren har mye erfaring fra OBOS-ligaen, og i 2018 ble han kåret til Årets Spiller på Hødd, samt plukket ut på Årets Lag i avdeling 2. 
Marius er også utdannet trener og skal lede FFK-akademiet i 2019.

26. Mads Nielsen
Alder: 24 år
FFK-kamper: 30
Posisjon: Forsvar

Den danske midtstopperen hadde sin første sesong i FFK i 2018 og var den andre spilleren som spilte samtlige obligatoriske minutter i fjor. 
Mads kom til FFK fra Sandnes Ulf hvor han hadde spilt de siste 3 sesongene. Det var Nest-Sotra som hentet han til Norge hvor han kom fra Brøndby sitt ungdomsakademi. 
Med bunnsolid forsvarsspill og gode offensive bidrag var den høyreiste spilleren en svært viktig brikke i 2018-sesongen. 

27. Oscar Lopez Borgersen
Alder: 23 år
FFK-kamper: 6
Posisjon: Midtbane

Lopez kom til FFK fra Kråkerøy, men hadde tidligere flere sesonger i FFK sin utviklingsavdeling før han reiste til Bergen for å studere. 
Tilbake i Fredrikstad har Kråkerøy-gutten hatt en stor utvikling gjennom strukturert og målrettet arbeid over lang tid. I 2018 var han kaptein for rekruttlaget og en lederskikkelse i garderoben med sin profesjonelle holdning.
Allerede i første treningskamp for året mot Mjøndalen viste Oscar at han har tatt store steg det siste året. 

28. Tomas Lopez Borgersen
Alder: 18 år
FFK-kamper: 4
Posisjon: Forsvar

Tomas Lopez Borgersen er bror til Oscar og hadde i likhet med storebror sin første sesong på a-laget i 2018. 
Midtstopperen imponerte med sitt rolige og trygge spill allerede i oppkjøringen og gjorde flere gode kamper på sommeren når Mislav Leko ble skadet. 
Kråkerøy-gutten har også gått gradene i FFK-systemet og vil med målrettet arbeid bli en viktig brikke for FFK i årene som kommer. 

30. Noah Hermansen
Alder: 16 år
FFK-kamper: 0
Posisjon: Forsvar

Noah kom fra Trosvik og inn i FFK sin utviklingsavdeling. Her han gått gradene og i år er han blitt en del av a-lagstroppen. 
Ungdomslandslagsspilleren er en moderne midtstopper med gode ballferdigheter og stor fart. 
Solide holdninger og målrettet arbeid vil gi unggutten stor utvikling i årene som kommer. 

33. Leo Olsen
Alder: 18 år
FFK-kamper: 0
Posisjon: Forsvar

Leo Olsen hadde sin første sesong i a-troppen i 2018. Den oppofrende forsvarsspilleren hadde en god utvikling gjennom sesongen og hadde flere sterke kamper for rekruttlaget på høyrebacken med fart, fysikk og vilje. 
Slutten av sesongen ble noe ødelagt av en belastningsskade i ryggen, men nå er Kråkerøy-gutten tilbake for fullt og klar for ny sesong.

Phillipe Koko
Alder: 19 år
FFK-kamper: 0
Posisjon: Midtbane

Koko har gått gradene i FFK sin utviklingsavdeling før han høsten 2017 var utleid til Kvik Halden og vårsesongen 2018 spilte for Nybergsund/Trysil i Postnord-ligaen. 
Tilbake i FFK sommeren 2018 hadde han utviklet seg godt og gjorde en rekke sterke kamper for rekruttlaget. 
Denne vinteren trener han fast med a-laget og mot Mjøndalen fikk han sine første minutter på banen for a-laget.

Annonse fra Eliteserien: