Målløst på Stadion

Vi hadde noen store sjanser, men det endte med poengdeling og 0-0 mot Kåffa. (Foto: NTB)

Annonse:

Etter en formiddag fylt av nedbør tittet solen frem over Fredrikstad Stadion i tide for Eliteserierunde nummer 17 mellom Fredrikstad Fotballklubb og KFUM Oslo.

K P
4 Molde 17 28
5 Fredrikstad 16 27
6 KFUM 16 22
7 Lillestrøm 15 20

Før kampen lå vi side ved side av hverandre på tabellen, med oss på 5. plass med 27 poeng og gjestene plassen bak med 22 poeng.

Eid fra start

Nysigneringen Daniel Eid fikk sin første start i FFK-trøyen, mens Philip Aukland var tilbake i startoppstillingen da han erstattet utestengte Maxwell Woledzi. På benken satt for første gang Fallou Fall.

Rolig start på kampen

Det ble en rolig start på kampen, der hverken våre menn eller våre gjester klarte å ta føringen. Den første sjansen kom etter 20 minutter, da Stian Stray Molde la inn mot Mai Traoré, men Kåffa-forsvaret fikk klarert i siste sekund. Like etter testet Patrick Metcalfe skuddfoten, men klarte ikke å treffe mål.

Etter halvtimen vant vi et frispark fra omtrent 25 meter. Morten Bjørlo trappet opp, men frisparket gikk like utenfor.

Høydepunkter blir tilgjengelig to timer etter kampslutt

To kjempesjanser

Foten til Bjørlo kom igjen i foten et par minutter senere, da han pisket inn en godt slått corner. Corneren ble stusset mot bakre stolpe, og der sto Traoré som fikk en kjempesjanse til å sende oss i føringen, men spissen heading gikk over mål.

Omgangens største mulighet kom etter et langt innkast fem minutter før pause. Sommersigneringen Daniel Eid kastet inn mot Kåffa-boksen. Ballen gikk på tvers av målet og Philip Aukland var nærmest å pirke den i mål, men fikk ikke kontakt med ballen.

Philip Aukland klarte akkurat ikke å lirke ballen i mål, til Stian Stray Moldes fortvilelse. (Foto: Thomas Andersen / NTB)

Ny Aukland-sjanse

Samme spiller som fikk den siste sjansen i førsteomgang skulle få den første i andre. Philip Aukland steg til værs og headet et innlegg mot hjørnet, men Ødegaard i Kåffa-buret kastet seg og fikk bokset ballen unna.

Ut med skade

Like før timen var spilt måtte Patrick Metcalfe kaste inn håndkleet. Kanadieren haltet av banen og ble erstattet med Jeppe Kjær.

Patrick Metcalfe måtte ut med etter en time mot KFUM (Foto: Thomas Andersen / NTB)

Comeback og debutant

Med Et kvarter igjen fikk vi et gledelig gjensyn med Joannes Bjartalid. Årets spiller fra i fjor fikk sine første minutter på banen etter et lengre skadeavbrekk.

Publikum på Fredrikstad Stadion fikk også sett det første av sommersigneringen Fallou Fall i FFK-trøyen. Midtstopperen ble byttet inn med omtrent 10 minutter igjen å spille.

Ingen av lagene klarte å få ballen i mål i sluttminuttene, og det endte målløst på Fredrikstad Stadion.

Haugesund neste

Nå venter en uke uten kamp, før vi er tilbake med to kamper på fire dager - begge på Fredrikstad Stadion. Neste onsdag kommer Haugesund på besøk, mens søndagen etter er det Brann sin tur til å gjeste plankebyen. Billetter til begge kampene er nå tilgjengelige for salg på TicketCo.