De oppmøtte på bortefeltet på Briskeby får en god tur hjem fra Hamar, med tre deilige poeng i sekken. (Foto: NTB)

Annonse:

Briskeby var stedet å være for fotballgale folk fra Fredrikstad søndag ettermiddag. Eliteserierunde nummer 15 mellom HamKam og FFK sto på menyen.

Med rundt 25 grader og opphold var forholdene strålende for de over 500 rødhvite på bortefeltet. Og for et liv de lagde. En halvtime før kamp var det allerede god kok på feltet.

Kjær fra start

HamKam ble møtt av et FFK-lag som kun gjorde én endring fra den sterke prestasjonen mot Molde sist helg. Jeppe Kjær tok plass i elleveren, mens Oscar Aga startet kampen på innbytterbenken.

Jeppe Kjær under oppvarmingen før avspark. (Foto: NTB)

Langskuddenes omgang

På banen var det vertene som fikk den friskeste åpningen på kampen. Kamma hadde i løpet av de første 5 minuttene et par farlige situasjoner, men ble for upresise i de avgjørende øyeblikkene. Etterhvert kom vi mer inn i det, og kampen jevnet seg fort ut.

Etter nøyaktig 23 minutter spilt fikk vi vår første ordentlige sjanse i kampen. Sondre Sørløkk kriget med seg en ball langs 16-meterlinjen og slapp videre ut til Patrick Metcalfe som fyrte løs fra like utenfor 16 meteren. Skuddet gikk et stykke utenfor keeper Sandbergs høyre stolpe.

Patrick Metcalfe testet skuddfoten fra distanse, men avslutningen gikk til side for mål. (Foto: NTB)

Fem minutter etter Metcalfes forsøk var det Sondre Sørløkk som fikk sjansen fra distanse. Trønderen fyrte løs fra 25 meter, men avslutningen ble for svak og Sandberg fikk en overkommelig oppgave med å holde ballen.

Også Sondre Sørløkk prøvde seg fra distanse, uten hell. (Foto: NTB)

Også hjemmelaget skulle prøve seg på et par langskudd, uten hell. Først fyrte Kristian Onsrud av en kanon som snek seg utenfor Fischers venstre stolpe. Minutter etter prøvde Tore Andre Sørås seg fra hjørnet av 16, men skuddet gikk rett på Fischer som holdt ballen i fast grep.

Mot slutten av omgangen testet også Mat Traoré seg fra distanse, men også hans forsøk ble for svakt. Dermed gikk lagene til hvilen på stillingen 0-0.

Fischer med kjemperedning

Syv minutter inn i den andre omgangen kom kampens desidert største sjanse. HamKam fikk spilt seg gjennom, og rett foran mål sto Niklas Ødegård med god tid til å sikte. Tiden ble ikke brukt godt nok, og HamKam-spissens forsøk ble reddet av Jonathan Fischer på mesterlig vis.

I andre enden skulle Metcalfe få nok en skuddmulighet fra greit hold. Denne gangen traff han mål, men kanadierens forsøk gikk rett på Sandberg som hadde få problemer med å redde.

Debutant

Etter en time spilt på Briskeby fikk vi se en nysignering på banen for FFK, da Daniel Eid ble byttet inn for Jeppe Kjær.

I ledelsen etter corner

Rett etter Eid entret banen kjempet Sørløkk frem en corner, som Metcalfe gjorde seg klar til å slå. Vår nummer tolv svingte ballen inn mot første stolpe, der Stian Stray Molde møtte ballen og flikket inn kampens første, og venstrebackens fjerde scoring for sesongen.

Stian Stray Molde & Patrick Metcalfe feirer førstnevntes scoring. (Foto: NTB)

Noen minutter etter scoringen fikk Traoré muligheten fra skrått hold etter nok en corner. Ballen ble slått inn fra venstre og gikk helt til Traoré på bakre stolpe, men avslutningen til spissen ble reddet til et nytt hjørnespark.

Sto i mot

Mot slutten av kampen trykket HamKam på for utligningen, men vi sto på. Dødball etter dødball ble klarert ut, og selv da keeper Fischer var utspilt stanget Kjelsrud Johansen unna på streken.

Etter 96 minutter blåste dommeren av kampen til ellevill jubel fra bortefeltet, som gjennom kampen ble omdøpt til «hjemmefeltet».

Andreas Hagen var en glad og lettet mann etter kampen. (Foto: NTB)